2011. január 31., hétfő

Jelzőtáblák!

Egy nagyon jó dolgot megfigyeltem a lelkipásztorunknál, éspedig azt, hogy nagyon helyesen tanít az Igéről. Tanítja a helyes biblikus igazságokat, irányvonalakat, és ugyanakkor beszél a hamis tanításokról is.
Manapság már a legtöbb embernek van hajtási engedélye. Mikor utazunk, akkor kétfajta forgalmi jelzőtáblákkal szoktunk találkozni. Az egyik fajta tábla irányt mutat, tájékoztat, megerősít, stb., a másik fajta tábla pedig figyelmeztet az esetleges veszélyekre (síkos ut, kőomlás, éles kanyar, stb.), vagy tiltással segít a szabályoknak megfelelő módon közlekedni. 
Ma, én is ülők az élet vonatán, bámulok ki az ablakon, élvezem a tájat, s egyszer csak egy dupla hármast ábrázoló tábla mellett süvítve elrobog a vonatom. Alig volt időm a tábla jelentését felfogni ! :)))) C'est la vie!
Az idő már csak ilyen, nem akar megpihenni egy percre sem!
Milyen jó, hogy kezünkben lehet a Biblia, Isten szava, a teljes Írás, mely "Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere minden jó cselekedetre felkészített." 1Tim 3,16-17
Már az első gyülekezet idejében sok tévtanítás felütötte a fejét, kezdve a gnoszticizmustól, a zsidó legalizmuson át, egészen az aszketizmusig. Ha már akkor annyi minden volt, ami szemben állt az teljes Írással, hát akkor a ma napjainkban. Felfedezhető ugyanazok a tévtanítások is mint akkor, mint pl. valaki egyik napot a másiknál különbnek tartja, vagy bizonyos ételektől való tiltás, vagy mások azt mondják, hogy az egyedülálló életmód szentebb, mint a házasság, stb. Ezek megvoltak ezelőtt kétezer évvel, és ma is virágoznak különböző nevek alatt, sőt mára a paletta még jobban kibővült. Ember legyen a talpán, aki képes eligazodni a sok hamis tanítás között. Ezért van nagy szükségünk Isten Igéjére, mely fegyver a kezünkben. Mostanában ez lett az egyik kedvenc igeversem: 
"Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden okoskodást és minden magaslatot, amelyet az Isten ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre." 2Kor 10,3-5
Nagyon tetszik nekem ahogy Pál apostol tanítja a fiatal Timóteust, hogy bizonyos témákban mit tanítson a gyülekezeteknek és mit képviseljen. Nem bonyolítja el a dolgokat Pál, hanem azt mondja, hogy két dolog a legfontosabb: az egyik hogy Isten Igéje legyen a szívedben, a másik pedig, hogy imádkozzál és higgy. "Ha ezeket tanítod a testvéreknek, jó szolgája leszel Krisztus Jézusnak, hiszen hit és igaz tanítás igéjével táplálkozol, amelynek követője lettél." 1Tim 4,4-6
Ezt a hetet is kezdjük Isten Igéjével és hálával a szívünkben, és akkor győzni tudunk a napi harcokban! Take time to be holy!



1 megjegyzés:

Adina írta...

"Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!" Zsolt. 90:12
(ja, és még ez... nekem is a vonat jutott eszembe az idő múlása kapcsán kb. fél éve)

Életvonat

Elfelejtett évek, képek, emlékek,
Melyekre ma már halványan,
Vagy már nem is emlékszek.

Felejteni kényszerült álmok,
vágyak, remények, barátok,
melyek ma is fájnak.

Ez az életem:
gyorsvonat ablakán látott képek,
egy-egy megmarad, mások elenyésznek.

Tegnap újra múltba szálltak,
Talán jönnek holnap újabb álmok,
De ma könnyem törölve nézek a fény felé.

S robog tovább az életvonatom...

Megjegyzés küldése