2011. január 3., hétfő

A patkányok meghalnak a magasban!

Ez is régebbi írásom, ami tömören arról szól, hogy nekünk hívő keresztényeknek minden nap meg kell harcolnunk a hit harcait az ördöggel szemben. Néha nagyon lelkesek vagyunk, és alig várjuk, hogy szembeszálljunk a gonosszal, máskor viszont alábecsüljük az ellenség erejét, és az első üvöltésétől hanyat-homlok menekülünk. Azonban, ha a Krisztus teljes fegyverzete rajtunk van, akkor MEGÁLLHATUNK az ördög támadásaival szemben. Az ige kardjával kezünkben felvehetjük a harcot. Ezért jó tudni igeverseket kívülről, hogy legyenek azok mélyen szívünkbe vésve, hogy bármilyen helyzetben tudjuk használni azokat. Lehet, hogy a sátán azt mondja, hogy igen, ezt már mondtad nekem, de Isten igéje minden nap ugyanolyan hatékony fegyver, tehát ne féljünk használni azt!
A sátán a világ legjobb szabómestere, tudjátok, hogy miért? Mindenkinek személyre szabott kísértéseket készít, amik tökéletesen illenek személyiségünkre és karakterünkre. Egy előadótól hallottam ezt a kis sztorit, nagyon tanulságos.
Egy pilóta épp a saját kis repülőgépével próbált leszállni, mikor észrevette, hogy patkányok vannak a gépében és épp a legfontosabb drótszálakat rágcsálják. Rögtön felismerve a helyzetet, hogy ez akár az életébe is kerülhet, gondolt egyet és leszállás helyett felfelé vette az irányt. Egyre feljebb és feljebb repült, addig hogy már az oxigén kezdett egyre kevesebb lenni a levegőben. Már olyan magasan járt, hogy alig volt oxigén a kabinban és a hőmérséklet is drasztikusan lecsökkent. Már nagyon magasan járt a felhők fölött, mikor végül is visszafelé vette az irányt. Biztonságos földet érés után, átkutatta a gépet és talált két döglött patkányt a gép hátuljában. 
Ez a kis illusztráció bemutatja, hogy miként bánjunk a bűnnel az életünkben. Megkell őlni a bűnt, mert különben akármilyen kicsinek is tűnjenek azok, a vesztünket okozhatják. Dicsőség az Úrnak, hogy szárnyalhatunk magasan, mint a sasmadár, a Szent Szellem szárnyain! Tisztaság - ez amit Isten vár tőlünk! Ebben gyönyörködik Isten és nem abban, hogy ha látja a kétszívűségünket, langymeleg életünket! Ne legyünk képmutatók, adjuk teljesen oda életünket Krisztusnak és Ő nem marad adós!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése