2011. január 26., szerda

Erdők éve

Szokás szerint az ENSZ minden évnek ad egy, vagy több témát. 1995 a tolerancia éve volt, 2010 a nemzetközi biodiverzitás és a fiatalok évének volt kikiáltva. Kíváncsian kerestem utána, hogy vajon ez a 2011-es év minek lett nyilvánítva.  Hát kérlek szépen, először is a kémia nemzetközi évének. Ok, ez érthető és világos, ha a hírekkel összevetjük, gondolok itt az Irán atomprogramja körüli felhajtásra. No, de azért néha néha még engem is meglepnek a hírek! Az erdők nemzetközi évének is nyilvánították ezt az évet. Tudjátok, ez olyan jól esett, hogy ott New Yorkban a bársonyszékekben gondolnak még az én családomra is. :)))) Tetszett? Igen, de ez még semmi. Ahogy kerestem, hogy minek is van az idén az éve, egy érdekes cikkre leltem, ami nagyon megfogott. Az egyik online hírcsatorna szerint, az internetes társkereső oldalak a 2011-es évet a szeretet, szerelem évének kiáltották ki. Figyeljetek, mert most jön a csattanó, szóval, hogy milyen megfontolásból tették ezt! Mi más okból, mint a 2012-es világvégi "pánikhangulat" miatt. Idézem a cikk íróját: "2012-vel a sarkon, a világvégétől való félelem csökkenti az emberek gátlásait és növeli a netes társkereső oldalak tagjainak számát. Egyre több személy lesz merészebb az udvarlási technikáiban; ezek sokkal nyitottabbak és határozottabban adják mindenki tudtára, hogy sietnek szerelmet találni."
Ez a jelenség inkább fájdalmas, mint vicces, és a  Zsid 2,3 juttatta eszembe: "akkor hogyan menekülünk meg, ha nem törődünk ilyen nagy üdvösséggel?"
Ha az idő sürget, akkor hamar kiderül, hogy igazából mi is a legfontosabb számunkra. Egy filmben láttam egy jó jelenetet, ahol egy srác megkérdezte egy lánytól, aki nem volt biztos, hogy a szerelme is ugyanúgy érez iránta, mint ő, hogy ha égne a háza és lenne két perc, hogy összekapja értékeit, akkor mit/kit menekítene ki. 
Sajnos még úgymond hívő srácoktól is hallottam a kijelentést, hogy ok, várjuk vissza az Urat, meg minden, de azért szeretnék addig még megnősülni, családot alapítani, stb. A prioritás kérdése tevődik fel: - Ki és mi a legfontosabb a te számodra? A karrier, a szerelmed, a családod, vagy Isten? Mi van, ha eljön az a nap, amikor választanod kell Istenben veted hited és szeretteid között? Kész vagy-e erre, hogy ilyen kérdésekben helyesen tudj dönteni? 
Félre ne értsen senki, nem a házasság ellen beszélek itt, sőt ellenkezőleg. Azonban fontos újra és újra felállítani magunkban a helyes értékrendet. Bárcsak Isten mindig az első helyen lenne életünkben! Ámen 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése