2011. március 14., hétfő

700 Club

Sokat töprengtem azon, hogy szükséges-e nekem felemelnem a hangom a sok tévtanító és hamis próféta ellen, akik napjainkban szédítik a tömegeket a média csatornáin keresztül. Amerikában rengeteg "keresztény" tévécsatorna létezik, mégis a leghíresebb a TBN, aminek az adásait közvetítik szerte a világon, különböző nyelveken. A magyar ATV csatorna is átvesz néhány adást tőlük és magyar szinkronnal sugározzák tovább ezeket. Az egyik legnézettebb ilyen műsor a 700 Club, amit nagyon sokan néznek. Az egyik fő műsorvezetője ennek az adásnak Pat Robertson, aki valaha baptista lelkipásztor volt, de pályázott ő már az elnöki székért is. Nagyon ellentmondásos és megosztó személyiség, mert kijelentéseivel sokakat megtéveszt. Meglepődtem, hogy még úgymond komoly és érett hívő emberek  is isszák a szavait és mindent elhisznek neki. Pedig csak elég lenne egy kicsit utánanézni a wikipedián vagy a youtubeon, hogy miket jósolt meg, és mi teljesedett mindabból, amit "megprófétált".
Manapság sok bibliaellenes dolog megfér a keresztény egyházakban, a gyógyító-, prófétaiskoláktól kezdve egészen a okkult humanista eszmék prédikálásáig. Aki megtért és olvassa az Írásokat, az tudja, hogy utolsó időket élünk, elég csak a híreket olvasni. És mégis a hívő ember nem éhezi és szomjazza az igazságot eléggé. Megelégszenek sokan azzal, amit hallanak, amit innen onnan felszednek, olvasnak, mondanak nekik. Kérdés az, hogy a Biblia tekintélye milyen szerepet játszik az életünkben? Első számú tekintély, vagy csak könyv, amit néha-néha összehasonlításként felhozunk és belenézünk? Borzási István testvér egy blogbejegyzésében írt a prófétálásról, az újkori prófétálásról is, hogy az ilyen prófétai kijelentések nem lehetnek sohasem egyenértékűek az isteni kijelentéssel, azaz a Biblia szavaival. Ezzel egyet értek, mert hogy ki mit jósol a jövővel kapcsolatban, az lemérhető úgy, ahogy az ószövetségben tesztelték a hamis prófétákat. Ha nem teljesedett be amit mondtak, akkor világossá vállt mindenki számára, hogy sarlatánokról van szó, azaz hamis prófétákról. (V Mózes 18:20-22) Egy alkalommal beszéltünk ifin arról, hogy mi is a hamis prófétákat kiszűrő mérce. 
1. A beteljesedett próféciák - úgy történt-e? Pat Robertson is hamis próféta, ezt kimerem jelenteni nyíltan, mert sok minden, amit mondott nem teljesedett be. Megnézhetsz néhány youtube videót is erről, egyet belinkelek ide.
2. Helyénvaló tanítás - összhangban van-e mindaz amiről beszél a Bibliával, Isten Igéjével
3. Erkölcsi próba - a szavaik és tetteik összhangban vannak-e Jézus tanításával (Ez 13:22)
4. Gyümölcseik - Mt 7:16-17
Nekünk hívő keresztényeknek mindig Isten igéje kell  hogy az abszolút és mérvadó mérce legyen életünkben.
Ha ez nem így van, akkor nagy bajok vannak.
Legyünk józanok, vizsgáljunk meg mindent tüzetesen, mert sok jónak látszó tett és szó lehet hamis, Isten ellenes dolog. Az ítélet nem a mi dolgunk, nekünk nem a személyeket kell megítélni, hanem a bűnt és a hamis tanításokat, amiből nagyon sok van. Adjon Isten nekünk bölcsességet, lelki látást, a lelkek megkülönböztetésének ajándékát, hogy mindig feltudjuk ismerni a sátán fondorlatosságait.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Idéztem egy keveset a szövegből saját blogomba a www.100ujgyulekezet.blog.hu helyre: 12nyíl

Megjegyzés küldése